Nieuw heideveld

Nieuw heideveld

Tussen de buurten Op de Hei en Stuifduinen is in 2013 begonnen met het inzaaien van de heide en het aanleggen van nieuwe wandelpaden. Het beeld 'De Zee' (Jan de Baat, 1964) dat eerder op de Prinses Irenelaan stond, is verplaatst naar het nieuwe heideveld. De aanleg van de heide gebeurt gefaseerd. Na de sloop van de flats en de Margrietlaan, leggen we het laatste stuk heide aan en maken we de verbinding met het natuurgebied Heidestein van Utrechts Landschap.

 

Tweede heideveld
In het voorjaar van 2017 is de WOM in samenwerking met het Utrechts Landschap (de toekomstige eigenaar) gestart met de inrichting van het nieuwe heideveld tussen de buurten 'Op de Hei' en 'De Bosrand'. Het inzaaien van het heideveld met heidemaaisel afkomstig van vliegbasis Soesterberg gebeurt 17 juni. Utrechts Landschap organiseert een Natuurwerkdag, waar bewoners mee kunnen helpen met het inzaaien.

 

Nieuwe vogels en vlinders

Door het verdwijnen van de flats aan de Margrietlaan komt er verbinding met het Utrechts Landschap. Hierdoor kunnen dieren en natuur hun eigen gang gaan. Er is gekozen voor het terugbrengen van heide in dit gebied, wat ook de oorspronkelijke begroeiing is. Heide zorgt voor meer variatie in de natuur en trekt ook nieuwe vogels en vlinders aan. Geen lege vlakte, maar heide afgewisseld door boomgroepen en randen van bos. Zoals van oudsher, beheerd de schaapskudde de heide in Kerckebosch. En willen we in heel Kerckebosch op deze manier het groen gaan bijhouden.

Nieuwsbrief

<widget><id>3</id><onload>onLoadForm</onload></widget>