Wijkvernieuwing Kerckebosch

Wijkvernieuwing Kerckebosch

Kerckebosch wordt de komende jaren vernieuwd. De gemeente Zeist en woningcorporatie Woongoed Zeist werken samen aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 1.000 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld, waaronder ten minste 58 prachtige vrije kavels. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Woongoed Zeist de Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch (WOM) op.

 

Lees meer

Voorzieningen

Voorzieningen

In het hart van de wijk is een centrale plek met bestaande en nieuwe voorzieningen. Zoals een winkelcentrum, diverse scholen en kinderopvang, ontmoetingscentrum Binnenbos en zorgwoningen.

 

Lees meer

Kunst

Kunst

In Kerckebosch vind je een aantal bijzondere kunstprojecten op de openbare weg, de heidevelden en bij de voorzieningen in het hart van de wijk.

 

Lees meer

Duursaam Kerckebosch

Duursaam Kerckebosch

Kerckebosch is een mooie duurzame wijk in aanbouw. En wordt steeds meer gezien als voorbeeld van duurzaamheid voor andere woonwijken in Nederland. Naast het energieplein zijn er verschillende bijzondere en spraakmakende duurzame initiatieven in Kerckebosch.

 

Lees meer

Bijzondere verhalen

Bijzondere verhalen

Lichtdieren in de wijk, totempalen als wegwijzers, water en wadi's, nieuw leven voor gekapt hout. Ontdek de bijzondere verhalen uit Kerckebosch.

 

Lees meer

Kerckebosch in de prijzen

Kerckebosch in de prijzen

Het is altijd mooi om waardering te krijgen. Kerckebosch is door de jaren heen verschillende keren in de prijzen gevallen. In 2016 kreeg de wijk de prijs voor de beste openbare ruimte. In 2018 won het de prijs voor de meest natuurinclusieve wijk van Nederland!

 

 

Lees meer

Nieuwsbrief

<widget><id>3</id><onload>onLoadForm</onload></widget>