Wijkvernieuwing Kerckebosch

Wijkvernieuwing Kerckebosch

Kerckebosch wordt de komende jaren vernieuwd. De gemeente Zeist en woningcorporatie Woongoed Zeist werken samen aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 800 – 1.000 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld, waaronder ten minste 45 prachtige vrije kavels. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Woongoed Zeist de Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch (WOM) op.

 

Lees meer

Voorzieningen

Voorzieningen

In het hart van de wijk is een centrale plek met bestaande en nieuwe voorzieningen. Zoals een winkelcentrum, diverse scholen en kinderopvang, ontmoetingscentrum Binnenbos en zorgwoningen.

 

Lees meer

Kunst

Kunst

In Kerckebosch vind je een aantal bijzondere kunstprojecten op de openbare weg, de heidevelden en bij de voorzieningen in het hart van de wijk.

 

Lees meer

Duursaam Kerckebosch

Duursaam Kerckebosch

Kerckebosch is een mooie duurzame wijk in aanbouw. En wordt steeds meer gezien als voorbeeld van duurzaamheid voor andere woonwijken in Nederland. Naast het energieplein zijn er verschillende bijzondere en spraakmakende duurzame initiatieven in Kerckebosch.

 

Lees meer

Bijzondere verhalen

Bijzondere verhalen

Lichtdieren in de wijk, totempalen als wegwijzers, water en wadi's, nieuw leven voor gekapt hout. Ontdek de bijzondere verhalen uit Kerckebosch.

 

Lees meer

Mooiste openbare ruimte

Mooiste openbare ruimte

Kerckebosch Zeist mocht zich in 2016 de beste openbare ruimte van Nederland noemen. Tijdens het Landelijk Congres Openbare Ruimte op 7 oktober 2016 in Leeuwarden won Kerckebosch Zeist deze titel. Criteria waar op gescoord werd waren 'gebruik', 'duurzaamheid' en 'ruimte'.

 

Paul Kersten van bureau wUrck voor architectuur, stedenbouw en landschap is met zijn team sinds 2010 betrokken als landschapsarchitect bij Kerckebosch. Kersten: "De award is een beloning voor integrale ontwikkeling stad en natuur, samen met bewoners uit de wijk. In Kerckebosch lopen natuur en bebouwing naadloos in elkaar over. Met energieplein als climax. Dat is pas 100% DuurSaam!"

 

Lees meer over de bijzondere prijs

 

Nieuwsbrief

<widget><id>3</id><onload>onLoadForm</onload></widget>