Duursaam Kerckebosch

Duursaam Kerckebosch

Kerckebosch is een mooie duurzame wijk in aanbouw. En wordt steeds meer gezien als voorbeeld van duurzaamheid voor andere woonwijken in Nederland. Naast het energieplein zijn er verschillende bijzondere en spraakmakende duurzame initiatieven in Kerckebosch.

Energieplein: surfen op stroom uit planten, bewegen en de zon

Energieplein: surfen op stroom uit planten, bewegen en de zon

Het Energieplein in Kerckebosch heeft een eigen wifi-hotspot en staat volledig in het teken van duurzaamheid. Deze hotspot werkt 100% op schone stroom. De jongeren wekken nu zelf energie op voor het opladen van hun smartphones. Dit kan door gebruik te maken van de weer- en windbestendige WeWatt-bike of met de beloopbare zonnepanelen van de Gamer. Stroom voor de WiFi-hotspot wordt op het schoolterrein opgewekt door 4.000 planten met Plant-e technologie en zonnepanelen. Je vindt het Energieplein direct achter het CCZ (Graaf Adolflaan 4). In april en mei heeft de WOM Kerckebosch het Energieplein een kleine opknapbeurt gegeven. De aanpassingen moeten ervoor zorgen dat deze openbare plek in het hart van de wijk uitnodigend is voor diverse bewoners om naartoe te gaan. Keuzes voor de make-over zijn het resultaat van een gebruikersonderzoek in 2019 en overleg met de gemeente, Binnenbos en het CCZ.

 

Infographic: hoe werkt de WiFi hotspot?

Infographic: hoe werkt de WiFi hotspot?

Klik op de infographic voor een vergroting

 

Proeftuin

Proeftuin

Naast het energieplein zijn er nog meer bijzondere en soms spraakmakende duurzame initiatieven in Kerckebosch:

Infographic: proeftuin voor energie

Infographic: proeftuin voor energie

Klik op de infographic voor een vergroting

DuurSaam

DuurSaam

Duurzaamheid in Kerckebosch is: groen, leuk en iets wat je alleen samen kunt doen. Op die wijze komen we met duurzaamheid verder. Heb jij een goed idee om je buurt of de wijk duurzamer te maken? Laat het ons weten! Stuur je idee naar info@kerckeboschzeist.nl

 

Of kijk hier eens:

  • Ook de Gemeente Zeist stimuleert en ondersteunt bewoners die aan de slag gaan met duurzaamheid. Bijvoorbeeld om energiebesparende en energie-opwekkende maatregelen te nemen.
  • De Energiesubsidiewijzer wijst je de weg. Bekijk het complete en actuele overzicht van subsidies, leningen en andere regelingen. Dit maakt het nog aantrekkelijker om energie te besparen.

 

Nieuwsbrief

<widget><id>3</id><onload>onLoadForm</onload></widget>