Bijzonder duurzame straatverlichting

Bijzonder duurzame straatverlichting

In Kerckebosch is gekozen voor LED-verlichting. Dit heeft een aantal voordelen:

  • LED verlichting is zuiniger in verbruik
  • LED verlichting gaat langer mee
  • LED verlichting is aanpasbaar. Bij activiteiten en voor sociale veiligheid is veel licht gewenst. Voor de natuur is minder licht wenselijk. Dat is regelbaar met met LED-verlichting.

 

Speciaal ontworpen lichtmasten

De speciaal voor de Kerckeboschlaan ontworpen stalen lichtenmasten zijn geproduceerd met een nieuwe methode, waardoor deze tot de duurzaamste lichtmasten behoren van de wereld. De conische vorm van de lichtmasten (kegelvormig en van boven afgetopt) is uniek in Nederland.

 

De Kerckeboschlaan is de verbindende schakel tussen de verschillende buurten van Kerckebosch. In de verlichting is een extra rode ledlamp aangebracht net onder de kap, die de kleur van het witte kapje rood doet oplichten. Dit onderscheidt de Kerckeboschlaan van de andere wegen en maakt het een opvallende verschijning. 

 

 

Klik op de foto's voor een vergroting

 

Foto 1: De lichtmast heeft twee kapjes: één voor de Kerckeboschlaan en één voor het wandelpad

Foto 2: LED verlichting

Foto 3: "Roodkapje" in de avond

 

Zonnestroom voor Kerckeboschlaan

Je ziet ze niet, maar het dak van het Christelijk College Zeist in Kerckebosch ligt vol met zonnepanelen. Deze zonnepanelen leveren genoeg stroom voor de verlichting van de hele Kerckeboschlaan, de doorgaande route door de wijk.

 

 

Verlichting woonbuurten Kerckebosch
Voor de woonbuurten van Kerckebosch is gekozen voor kleinschaliger buurtverlichting. In enkele woonbuurten dimt de de verlichting op straat. Tussen 23 en 5 uur neemt het LED-licht in de totale wijk met 30% af. Daardoor wordt het licht intiemer van sfeer.

 

Nieuwsbrief

<widget><id>3</id><onload>onLoadForm</onload></widget>