#4 Nieuw leven voor gekapt Kerckebosch-hout

#4 Nieuw leven voor gekapt Kerckebosch-hout

Hergebruiken waar kan! Dat is ons motto als duurzame wijk in wording. Zoals boomstammen van gekapte dennen uit Kerckebosch. Deze krijgen een nieuw leven, als bankje, picknicktafel, vogelhuisje, speelstammen, fietsbeugel, afzetpaal en anti-parkeermaatregel.

 

'Bij de kap houden we de beste stammen achter die we waterafstotend laten maken,' vertelt landschapsarchitect Paul Kersten van wUrck. 'Een bedrijf schilt en verduurzaamt de stammen door het inbrengen van een conserveermiddel en wax. Een milieuvriendelijke bewerking die het hout waterafstotend maakt én onderhoudsvrij. Zo hergebruiken we materalen op duurzame wijze. En hoeven we geen palen uit het buitenland te halen.'

 

Weten waar? Kijk maar eens goed om je heen. Zoals op de hei als speelstam, of in buurten De Boswachterij, De Hout en Stuifduinen als bescherming langs halfverdiepte parkeerbakken of als poten onder de tafels van plant-E op het CCZ-schoolterrein. Misschien zie je wel meer hergebruikt hout dan je zou verwachten.

 

Gratis vogelhuisje

Ook een vogelhuisjes van écht Kerckebosch-hout? We delen er 20 uit! Kom op 9 oktober tussen 9 en 12 uur - nationale Dag van de Duurzaamheid - langs bij het Informatiecentrum. Of probeer het later nog eens op dinsdag en donderdag tussen 13 en 17 uur. Op = op!

 

 

Klik op de foto's voor een vergroting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer verhalen

Nieuwsbrief

<widget><id>3</id><onload>onLoadForm</onload></widget>