Een schoon Kerckebosch

17.05.2022

Een schoon Kerckebosch

Hoe voorkom je zwerfafval en zorg je voor een opgeruimde wijk? Een gedragsexpert met schoolgaande kinderen in Kerckebosch bedacht een inventief plan. Opvallende prullenbakken, een spandoek en een muzikale beloning moeten ervoor zorgen dat het afval op het schoolplein van de Brede School in de prullenbak verdwijnt. Een eerste stap om het probleem van zwerfafval in de wijk op te lossen. Er gaat ook een pilot lopen voor de middelbare school CCZ. Meer informatie hierover wordt vervolgd in het najaar.

 

Lees meer

Wijkvereniging Kerckebosch: we mogen weer!

Wijkvereniging Kerckebosch: we mogen weer!

17.05.2022

Na twee jaar mogen we eindelijk weer met elkaar aan de slag. En dat hebben we gedaan. Same zwerfafval opruimen tijdens de landelijke opschoondag op 19 maart en Kleedjesmarkt voor Kinderen op Koningsdag.

 

Lees meer

Ontwikkelingen in Kerckebosch

17.05.2022

Ontwikkelingen in Kerckebosch
  • ELIX: de bouw van Elix nadert het einde na de zomer. De groep nieuwe bewoners is druk bezig met elkaar te bedenken hoe zij hun gemeenschappelijke eigendommen samen gaan gebruiken en welke rol zij in de wijk willen vervullen.
  • Bosgaarde: Trebbe Wonen B.V. ontwikkelt het laatste deelplan van Kerckebosch. Hier komen 30 rug-aan-rugwoningen voor de verkoop en 27 huurappartementen. Op dit moment werkt Trebbe aan de ontwikkeling van het plan. De verkoop start in het derde kwartaal van dit jaar. De huurwoningen worden aangeboden via Woningnet.
  • Evergreen: op de voormalige locatie van het Wijkinformatiecentrum komt Evergreen met 6 townhouses en 3 appartementen. De bouw is in volle gang. Oplevering staat gepland voor eind 2022.
  • Licht & Lucht: de 48 appartementen van Licht & Lucht liggen verspreid over twee woongebouwen aan de rand van Kerckebosch, naast prachtige natuur. De woningen zijn in april opgeleverd en de verhuur is gestart.
  • Beaufort: de architectuur van Beaufort is geïnspireerd op de bosrijke omgeving. Het woongebouw met 18 appartementen en een penthouse is daarmee een visitekaartje voor Kerckebosch.

 

Lees meer

Excursie bosbeheer en bomen blessen. Gaat u mee?

Excursie bosbeheer en bomen blessen. Gaat u mee?

17.05.2022

Vanaf half september zal de WOM in samenwerking met het Utrechts Landschap starten met onderhoudskap in het groen tussen De Boswachterij, Bosgaarde en De Hout. Dit is nodig om het bos te herstellen en meer ruimte te geven aan inheemse boomsoorten. We vinden het belangrijk dat bewoners betrokken zijn bij hoe we het bos onderhouden. Daarom ben je van harte welkom bij de bewonersexcursie over bosbeheer en bomen blessen op donderdag 2 juni om 15.00 uur met boswachter Rob Veenbrink.

 

Lees meer

Pilot: parkeren bij Binnenbos voor bezoekers schaapskooi Heidestein

17.05.2022

Pilot: parkeren bij Binnenbos voor bezoekers schaapskooi Heidestein

Eind deze zomer kunnen bezoekers aan schaapskooi Heidestein hun auto parkeren bij de scholen rond Binnenbos. Een pilot moet uitwijzen of deze locatie een goede oplossing is voor het bezoekersparkeren. Utrechts Landschap wil de parkeerplekken zoals ze er nu liggen opheffen. Een deel van Hoog Kanje wordt weer zandpad en teruggegeven aan de natuur.

 

Lees meer

Nieuwsbrief

<widget><id>3</id><onload>onLoadForm</onload></widget>