2. Toegankelijk voor iedereen

Toegankelijk voor iedereen

 

Verscholen tussen de bomen ligt de Brede School Kerckebosch. Hier zijn de Damiaanschool en Wereldkidz Montessorischool gehuisvest. KMN Kind & Co verzorgt er de opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Het ontwerp is van Hoogevest Architecten en trekt het onderwijs als het ware de natuur in.

Rond de scholen zijn speelvoorzieningen voor de hele wijk. In dit gebied zonder hekken kan iedereen terecht. Kinderen tot 12 jaar kunnen spelen op het terrein naast de Brede School en Stuifheuvel. Het terrein bij het CCZ en Seyster College is ingericht voor kinderen van 12 jaar en ouder.

 

Totempalen

 

11 totempalen met vrolijk gekleurde bosdieren wijzen hier de weg. De totems van Kerckebosch-hout vormen samen het kunstwerk Fabulous Forest van kunstenaarsduo SpaceCowboys. De bosdieren markeren de entrees van de scholen en geven ze een eigen gezicht. Stadsdichter Henjo Hekman maakte voor de onthulling in 2018 een estafettegedicht.

Lees meer website


Ontwerp Brede School


Het ontwerp van Hoogevest Architecten trekt het onderwijs de natuur in. De kappen van het gebouw staan precies tussen de bestaande bomen in. Ook is het gebouw zo ontworpen dat het de samenwerking tussen scholen en kinderopvang zoveel mogelijk ondersteunt. Het ontwerp is gemaakt samen met de toekomstige gebruikers. Begin 2017 is het gebouw in gebruik genomen.

Opnemen Gedicht van Henjo Hekman

 

Nieuwsbrief

<widget><id>3</id><onload>onLoadForm</onload></widget>