Werken aan een nóg mooier, beter Kerckebosch

In november 2017 hebben we onderzocht onder de bewoners van het plangebied Kerckebosch hoe tevreden bewoners zijn over wonen in Kerckebosch. In de december nieuwsbrief van Kerckebosch heeft u de samenvatting van de uitkomsten kunnen lezen. Op deze pagina leest u meer over deze uitkomsten én de concrete acties die hieruit voortkomen.

Bewoners geven Kerckebosch een 7,7

Bewoners geven Kerckebosch een 7,7

Het gaat goed in Kerckebosch. Bewoners geven de wijk gemiddeld een 7,7. Pluspunten zijn de bosrijke, groene omgeving en prettige voorzieningen. Ook de centrale ligging van Kerckebosch is voor veel mensen een reden om hier te wonen. Uiteraard zijn er ook verbeterpunten voor de wijk.

 

Sterke punten op een rij

  • Bosrijke, groene en mooie woonomgeving. Dichtbij de natuur en het bos.
  • Voorzieningen in de buurt (school, winkelcentrum) en infrastructuur (wegen)
  • Mooie architectuur
  • Locatie/centraal gelegen
  • Veel ruimte en rustig
  • Inrichting van de wijk
  • Gezellig, sociaal, goede sfeer
  • Nieuwe woningen
Wijkplatform Kerckebosch in oprichting

Wijkplatform Kerckebosch in oprichting

Eén van de eerste acties is de oprichting van een wijkplatform voor én door bewoners. Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat behoefte is aan meer betrokkenheid. De gemeente Zeist wil de bewoners graag helpen bij de oprichting van het platform en organiseert op 17 april een startbijeenkomst.

 

Meer weten over het wijkplatform? Neem contact op met de gemeente via 14 030 of zeist@zeist.nl.

uitkomsten onderzoek

uitkomsten onderzoek

Uit het gehouden onderzoek volgen verschillende acties en thema's om te bespreken. Samen met het wijkplatform willen de WOM en de gemeente kijken welke acties we kunnen oppakken en wanneer. En duidelijkheid geven over wat ook niet kan. In sommige gevallen kunt u zelf stappen ondernemen. Met het wijkplatform willen we deze thema's verder bespreken en kijken waar verbeteringen mogelijk zijn.

 

Downloads

Weet u waar u terecht kan?

Weet u waar u terecht kan?

Via de bewaarkaart Kerckebosch met handige adressen kunt u snel zien bij wie u melding kan maken van overlast of waar u terecht kan met uw vraag. Bewoners zijn de ogen en oren in de wijk. Ziet u iets in de wijk wat niet ok is. Meld het dan.

 

Download de bewaarkaart hier

Nieuwsbrief

<widget><id>3</id><onload>onLoadForm</onload></widget>