Bestuur wijkvereniging Kerckebosch stelt zich graag aan je voor!

Bestuur wijkvereniging Kerckebosch stelt zich graag aan je voor!

Wij stellen ons graag aan je voor!

 

De herontwikkeling van Kerckebosch zit inmiddels in de laatste fase. De wijk heeft zijn eigen DNA: mensen wonen er in en met de natuur. Duurzaamheid en innovatie zijn belangrijke uitgangspunten. Een paar voorbeelden hiervan zijn de rode lampen van de Kerckeboschlaan, het energieplein bij het Christelijk College Zeist, de bermen die ingezaaid zijn met een eigen Kerckeboschmengsel van kruiden en bloemen en de heide die begraasd wordt door de schaapskudde. De specifieke dingen van de wijk wil de vereniging in de toekomst graag behouden en verder ontwikkelen. 

 

 

 

Van links naar rechts: Leonhard van Dijk, Joyce van Breugel, Margreet Hulsmann, Annemiek Verstappen, Wim Gresnigt.

 

Leonhard van Dijk (penningmeester)

 

'Met ons gezin (Leonhard, Idoena, Floris, Rosanne) wonen we sinds 2004 in Kerckebosch, waar we met veel plezier aan de Ernst Casimirlaan hebben gewoond. In die periode heb ik me via Bewoners Vereniging Hoge Dennen ingezet voor de wijk.
Medio 2017 zijn we verhuisd naar de Prinses Maximalaan. We wonen in een unieke wijk waar nog verschillende uitdagingen liggen. Hier wil ik me wederom graag voor wil inzetten. Daarom heb ik me kandidaat gesteld voor de Bewonersvereniging Kerckebosch. Ik ga me o.a. bezighouden met de financiën en de groei van onze Vereniging zodat we echt impact kunnen maken op de ontwikkelingen in onze mooie wijk!

 

Heb je een vraag aan Leonhard, mail dan naar penningmeester@kerckeboschzeist.nl

 

Joyce van Breugel (voorzitter)

 

Wij wonen sinds 2007 in Zeist (Robert, Stijn en Joyce).
Komend vanuit Rotterdam was het dorpse van Zeist wennen, maar de natuur en omgeving iets waar we als een blok voor zijn gevallen.
Vanaf de eerste presentatie van de herontwikkeling van Kerckebosch waren we verkocht. De combinatie van de natuur in de wijk en het zelf kunnen bouwen sprak ons enorm aan.
Inmiddels wonen wij sinds medio 2017 op de Prinses Maximalaan en genieten we van de wijk en hoe ze stapje voor stapje steeds mooier wordt. Betrokkenheid van bewoners in zo'n nieuwe wijk is belangrijk. Vandaar dat ik me heb aangesloten bij het Bewonersplatform en de Wijkvereniging. Als voorzitter help ik graag mee om ervoor te zorgen dat we een geziene en gehoorde gesprekspartner zijn voor gemeente, woningcorporatie, Utrechts Landschap en WOM. Daarnaast hopen we sociale activiteiten te organiseren voor de wijk met daarin voor ieder wat wils. Hulp is daarbij altijd welkom.
Dus graag snel tot ziens op een van onze activiteiten!

 

 

Heb je een vraag aan Joyce, mail dan naar voorzitter@kerckeboschzeist.nl

 

Margreet Hulsmann (bestuurslid natuur)

 

Ik ben 65 jaar jong, en ik woon samen met mijn zoon en twee heilige birmanen in de Eikenveste in De Hout.
Destijds ben ik afgestudeerd als volkshuisvestingssocioloog en heb gewerkt als ambtelijk secretaris voor een koepel van woningcorporaties. Maar mijn grote liefde is van jongs af aan de natuur. Daarom ben ik blij om me als bestuurslid met name bezig te gaan houden met de natuur in onze mooie wijk. Het unieke van Kerckebosch is dat we wonen in en met de natuur en ik zal er als bestuurslid alles aan willen doen om dat mooi te houden.
Met enige regelmaat zal ik ook korte stukjes schrijven over iets moois wat je kunt zien als je de voordeur uit stapt.

 

Heb je een vraag aan Margreet, mail dan naar natuur@kerckeboschzeist.nl

 

VACTURE - (secretaris) - VACATURE

 

Na twee jaar helpen en hard bouwen aan de ontwikkeling van de vereniging, is Annemiek Verstapen als bestuurslid afgezwaaid.

Annemiek, bedankt voor je mooie en goede bijdragen aan de ontwikkeling van de vereniging!

Nu zijn we naarstig op zoek naar een nieuwe secretaris! Kom jij ons team versterken?

 

Heb je een vraag aan het secretariaat, mail dan naar secretaris@kerckeboschzeist.nl

 

Wim Gresnigt (bestuurslid duurzaamheid)

 

Ik woon met mijn vrouw, drie kinderen en onze hond sinds 2018 in Kerckebosch.Vanuit ons vorige huis in Zeist centrum waren we op zoek naar een plek met ruimte, natuur en rust.Dit alles vonden we in deze nieuwbouwwijk waar voor ons alles klopte. Hier hebben we een nieuw huis die helemaal naar eigen inzicht is gebouwd. De natuur rondom je huis, Een paar prachtige hoge Dennen in de tuin. En op steenworp van de hei en het bos. Het besef dat niet alleen je eigen huis maar juist ook de omgeving dit uniek maakt raakte ik aangehaakt bij het bewonersplatform waar nog meer bewoners in zitten die zich willen inzetten voor deze wijk. Nu via de wijkvereniging kunnen onze de krachten nog meer bundelen en inzetten voor een behoud en verdere ontwikkeling van deze wijk.

In mijn dagelijks werk houd ik me bezig met het ontwerpen van duurzame gebouwen en dan met name de techniek die daarbij hoort. Deze kennis wil ik graag in brengen om de wijk verder door te ontwikkelen tot een wijk als voorbeeld voor andere wijken en gemeenten.

 

Heb je een vraag aan Wim, mail dan naar duurzaam@kerckeboschzeist.nl

 

Nieuwsbrief

<widget><id>17</id><onload>onLoadForm</onload></widget>