Buurten uitgelicht

Gebieden die aandacht vragen in de wijk met betrekking tot veiligheid


De Wijkvereniging krijgt vanuit de bewoners vaker meldingen over onveilige situaties. Een paar plekken lichten we uit en we vragen jullie om mee te helpen om die plekken veiliger te krijgen, voor jezelf maar vooral ook voor de vele kinderen die er spelen.

  • Allereerst het eerste stuk van de Kerckeboschlaan, vanaf de Marijkelaan tot net voorbij Booming. Bewoners geven aan dat hier vaak te hard wordt gereden door auto's! We vragen iedereen zich hier (en ook op alle andere plekken in de wijk) aan de snelheid van 30 km per uur te houden.
  • De tweede plek is de Prinses Alexialaan. Langs de kanten van het eerste stuk vanaf de Kerckeboschlaan worden auto's langs de weg geparkeerd. En niet in de daarvoor bedoelde parkeervakken. We weten dat die plekken aan het begin van de straat vaak bezet zijn. Maar meestal is er verderop wel plek, zet de auto daar neer en loop een klein stukje. Onlangs ontstond er zelfs ruzie tussen bewoners...
  • En in deze wijk speelt er nog iets anders; een aantal bewoners heeft de parkeerplek voor hun huis bij hun tuin betrokken, en onttrekken zo een parkeermogelijkheid aan de wijk. Dat is uiteraard niet wenselijk! Want daardoor ontstaat er op andere plekken een tekort. Met als gevolg dat bewoners hun auto op plaatsen zetten waar het niet mag. De Wijkvereniging roept de mensen op om die ingenomen plek weer tot parkeerplek te maken, zodat er ergens anders in de wijk geen onveilige situaties ontstaan.
  • Als je vanuit de Irenelaan via het fietspad de wijk inkomt gaat het fietspad over in een voetpad. Er staat wel een bord 'einde fietspad' maar dat wordt nogal eens gemist en fietsers fietsen dan door op het voetpad. Dat wordt veel gebruikt, ook door kinderen. Fietsers leveren dan onveilige situaties op. We hebben navraag gedaan bij de WOM en zij meldde dat dit een bekend probleem is, het gemeld is bij de de gemeente. Er is nog geen actie ondernomen. 

Nieuwsbrief

<widget><id>17</id><onload>onLoadForm</onload></widget>