Bezorgbusjes

Vind jij die grote hoeveelheid busjes die in de wijk pakketjes bezorgen ook zo irritant?


We bestellen ondertussen vrijwel allemaal wel iets online. En dat is prima. Maar het heeft wel tot gevolg dat die pakketjes bezorgd moeten worden. De bezorgers hebben strakke schema's, zij moeten al die pakjes binnen een bepaalde tijd afleveren, parkeren dus het liefst IN het huis waar ze moeten bezorgen! Dat zorgt soms voor overlast. Wat kan je zelf doen om overlast te beperken:

  • bestel minder online, dat zorgt voor een afname van bezorgverkeer in de wijk. Ook de fysieke winkeliers in het winkelcentrum en het centrum van Zeist zullen blij zijn als je meer bij hen koopt ipv online.
  • als je online bestelt, laat jouw pakketje dan bezorgen bij een pick-up point zoals Albert Heijn of Bruna. De bezorger zal daar ook blij mee zijn. De afgelopen week verscheen er in de media een artikel dat het ook nog veel duurzamer is als je je pakketjes bij een afhaalpunt laat bezorgen! Het scheelt veel vervoersbewegingen.
  • spreek bezorgers er op aan als je ziet dat ze niet veilig door de wijk manoeuvreren.

Samen met de wijkmanager Bram Wispelweij gaan wij onderzoeken of het mogelijk is om op een plek (liefst in het winkelcentrum) kluisjes te realiseren waar bezorgers pakketjes kunnen achterlaten zodat jij op elk moment jouw pakketje kunt afhalen. Kijk hier wat de bedoeling is: https://www.deburen.nl We houden je uiteraard op de hoogte!

Nieuwsbrief

<widget><id>17</id><onload>onLoadForm</onload></widget>